Blog yazıları
Restoranlar Evde İstanbul Life #Restoranlarevde
01 Eylül 2020
Pandemi sürecinde en çok etkilenen sektörlerin başında restoranlar geliyor. Artan maliyetler nedeniyle birçok restoran çalışanı mağdur oldu.
Bu süreçte Cemre Torun'un restoran çalışanlarına destek amacıyla hazırladığı #RestoranlarEvde kitabı bizlerin büyük beğenisini kazandı.
İncili Gastronomi Rehberi 2018 /2019
28 Ağustos 2020
Türk mutfağına özgü yemekleri "fine dining" konseptinde sunan Seraf, açıldıktan sonra kısa süre içinde İstanbul'un öne çıkan lokantaları arasındaki yerini aldı. Anadolu'nun en iyi malzemelerini yerinden temin ediyorlar. Turşu, salça, reçel, erişte, nar ekşisi, sucuk, sirke, ekmek gibi kullandıkları çoğu malzemeyi mutfaklarında hazırlıyorlar. Mardin kaburga dolmasından Gaziantep'in beyran çorbasına, Süryani usulü içli köfteden sac tavaya tüm yemekler malzeme, yapım tekniği ve sunumuyla reçetelerine uygun hazırlanıyor.
Devamını OkuTruth, Love & Clean Cutlery World
28 Ağustos 2020
A guide to the truly good restaurants and food experiences of the world / dünyanın gerçekten en iyi restoranları ve yemek deneyimleri için bir rehber.
What
Turkish traditional cuisine, Anatolian regional specialties & Ottoman historical dishes...
Yedy Gastronomik Derece Sistemi 2017
02 Eylül 2020
İstanbul'da Ezberleri Bozan Yeni Bir Mekan: SERAF RESTAURANT Anadolu'nun en özel yemeklerini, şık ve nezih kenanında sunan Seraf, İstanbul'a yeni bir soluk getirdi. Gaziantep'in Beyran çorbasından Mardin'in kaburga dolmasına, Şanlıurfa'nın bostane salatasından Sivas'ın hurma tatlısına kadar pek çok özel Anadolu Lezzeti Seraf Restaurant'ta İstanbullular'la buluşuyor.
Devamını OkuYadigar Lezzetler Sofra 2016
28 Ağustos 2020
Anadolu'nun zengin yemek kültürünü yaşatırken bu yadigar lezzetleri gelecek nesillere de aktarmayı misyon edinen Seraf Restoran, mönüsünde yer alan yemek ve tatlılardan birkaçının tarifini paylaştı bizlerle...
Devamını OkuModern Ambiyans Klass Magazin 2017
28 Ağustos 2020
Anadolu mutfağının en güzel tatlarını doğallık ve tazelikle buluşturup modern ambiyasında kusursuz bir hizmet anlayışıyla sunan Seraf Restaurant lezzet tutkunlarını adeta büyülüyor. Nanda Turizm ve Gıda A.Ş. tarafından Anadolu mutfağını özgün tatlarla İstanbul'da yaşatabilmek düşüncesiyle kurulan Seraf Restaurant ciddi bir müdavim kitlesine sahip. Seraf Restaurant Genel Müdürü Sinem Özler Kırangeçen, mutfaklarından çıkan lezzetleri, yaratıkları farklılıkları ve hizmet kalitelerini Klass okurları için anlattı.
Devamını OkuLezzet Turu İstanbul Life 2016
28 Ağustos 2020
Geçen ay oldukça lezzetli geçti. Bir lokantadan çıkıp, diğerine girdim. Tahmin edebileceğiniz gibi oldukça lezzetli yemekler yedim. Damağım ay boyunca bayram yerine döndü. Gittiğim lezzet duraklarının kimi çok eski kimi çok yeniydi. Ama hepsinin ortak özelliği çok lezzetli olmalarıydı.
Devamını OkuKadim Topraklar Forbes Life 2016
28 Ağustos 2020
İlk restoranı Seraf'ı Anadolu mutfağı gibi hayli tecrübe gerektiren bir konseptte, üstelik Mahmutbey'de açan Nanda Turizm, yeme-içme sektörüne hızlı ve iddalı bir giriş yaptı.
Devamını OkuEzberler Bozulsun Elle Decoration 2016
28 Ağustos 2020
Mimar Meral Bağcı Övür ve İç Mimar Mete Övür ortaklığındaki Shape Architecture & İnterior Design imzasını taşıyan ve Anadolu'nun en özel yemeklerini, şık ve nezih mekanında sunan Seraf, İstanbul'a yeni bir soluk getiriyor.
Devamını OkuHumus Tarifi
25 Şubat 2021
Hatay’ın meşhur lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı humusu Reyhanlı’da usta ellerden öğrendik. Gaziantep’ten gelen özel tahinimiz ve baharatlarımızla Seraf’a özel reçetemizle sevilen lezzetlerimiz arasında. Dilerseniz tarfimizle sizler de evlerinizde deneyebilir veya online marketimizden satın alabilirsiniz.
Devamını OkuUn, Tuz, Su, Sabır | Ekşi Maya
26 Ocak 2021
Bolluğun, bereketin sembolü ekmek; Seraf’ta en değer verdiğimiz en üzerine titrediğimiz ürünlerimizden biri. İnancımıza, zamanımıza, olanaklarımıza bile sadık olarak şekillenen ekmeği bizler de geleneksel üretim adetlerine sadık kalarak 86 yıllık ekşi mayamız ile titizlikle ve sevgiyle hazırlıyoruz.
Devamını OkuVişne Hasadı
21 Ocak 2021
Seraf’ta sizler için her yıl 45 farklı şehirden, her birini memleketinden getirdiğimiz ürünlerimizi mükemmel bir tedarik zinciri ile tonlarca ürünü Seraf mutfağına ulaştırdık. Her zaman Anadolu’nun yerel üreticisini ve çiftçisini doğrudan destekledik, bugün yine aynı gaye ile Bilecik’in Gölpazarı ilçesine geldik.
Devamını OkuDoğal Fermente Seraf Turşuları
21 Ocak 2021
Anadolu’nun bereketli topraklarından gelen ürünlerimizle hazırladığımız tam 20 farklı turşu çeşidimiz için her bir ürünü kendi memleketinden hasatın hemen sonrasında mutfağımıza taşıyor, 24 saat geçmeden ürünlerimiz canlı ve tazeyken kuruyoruz. Seraf'ta her ürünümüz gibi turşularımızı da özenle hazırlıyor ve sağlığı sizlere sunuyoruz.
Devamını OkuEnginar Dolması Tarifi
19 Ocak 2021
Seraf'ta her ürün gibi taze aldığımız sebzelerimizden biri ise Enginar. Enginar ile harika bir lezzet olan enginar dolması hazırladık. Çok beğeni kazanan bu yemeğimiz zeytinyağlılarımızı taçlandırıyor. Tamamen doğal ürünlerimiz ve Ayvalık zeytinyağımızla hazırladığımız bu harika lezzeti sizlere restoranımızda taze taze sunmaktan mutluluk duyuyoruz.
Devamını OkuFırın Sütlaç Tarifi
11 Ocak 2021
Birçoğumuzun anne lezzetini aradığı tatlı, kimilerinin tecrübeleriyle ustalık eseri olan tatlımız; sütlaç. Sütü uzun uzun kaynatarak yarıya düşürdüğümüz ve taş fırında odun ateşinde pişirdiğimiz sütlacımızı özenle taze olarak hazırlıyoruz. Dilerseniz tarfimizle sizler de evlerinizde deneyebilir veya online marketimizden satın alabilirsiniz.
Devamını OkuGürcistan Mutfağı Yemekleri
07 Ocak 2021
Seraf mutfağında bir kaşıkla Balkanlara giderken, bir çatalla kendinizi Güneydoğu’da bulabilirsiniz! Çoklu kültüre sahip güzel topraklarımız bizlere birçok medeniyetle bir arada yaşama şansı veriyor, bu durum günlük yaşam kadar mutfaklarımıza da yansıyor. Mutfağımızı Anadolu coğrafyasından lezzetlerle daha da geliştirmek ve zenginleştirmek olunca konu, Seraf mutfağındaki Gürcü misafirimiz ile Karadeniz mutfağını ziyaret ediyoruz.
Devamını OkuBademli İrmik Helvası Tarifi
02 Ocak 2021
Kısık ateşte 4 saat boyunca kavrulan Bademli İrmik Helvamızın lezzeti verdiğimiz emekte saklı, yumuşacık kıvamıyla bol bademli dillere destan Seraf mutfağındaki en sevdiğimiz tatlılardan biri olan irmik helvamızı sizlerde evlerinizde deneyebilirsiniz.
Devamını Oku2020 Gaziantep Kuruluk Hasadı
24 Aralık 2020
Mezopotamya coğrafyasında farklı yemekleriyle nam salan Gaziantep ile birlikte 9 şehir daha Unesco'nun "Yaratıcı Şehirler Ağına" katıldı. Bunun yanında Gaziantep’in bugün birçok coğrafi tescile sahip ürünü var. 2018 yılında coğrafi işaret alan Gaziantep Kuruluğu da bunlardan biri. Bereketli Anadolu topraklarının yöresel ürünlerini mutfağımıza özenle seçerken çiftçiyi destekliyor, en kaliteli ürünlerin peşine düşüyoruz.
Yeni Yıl Menümüz
17 Aralık 2020
Kandıra'da doğal ortamlarında yetişen hindilerimizi, Bursa'dan gelen kestanelerimiz ve Mardin'den gelen bademlerimizle hazırladığımız Seraf'ın özel iç pilavıyla doldurduk. 2021 yılbaşında özel bir akşam yemeği için bu efsane lezzet Seraf Restaurant’ta sizleri bekliyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için 0212 4455505 ve 0533 9257375 numaralı telefonlarımızdan bilgi alabilir, en geç 26 Aralık akşamına kadar rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.
Devamını OkuPaça Çorbası
02 Aralık 2020
Özenle temizlediğimiz, titizlikle hazırladığımız terbiyeli kuzu paça çorbalarını denediniz mi? Çocukların zihin gelişimine katkıda bulunan, cildi güzelleştiren ve bağışıklığı güçlendiren bu sağlık deposunu sizin için hazırladık, şişeledik ve içmeye hazır hale getirdik. 8 saat kaynayan ve kolajen miktarını arttırmak için yine ilikli kemik suyu ile desteklediğimiz mevsim sebzeleri ile lezzetlendirilen terbiyeli kuzu paça çorbamız şimdi Seraf kalitesiyle sofralarınıza geliyor.
Devamını Oku