sadsad x
asdasd

Blog yazıları

Çilek Hasadı

04 Haziran 2021

Anadolu’nun güzel insanlarıyla birlikte dalından topladığımız ürünleri Seraf mutfağında lezzetlendirmeye devam ediyoruz. En doğal ve saf çileklerimizi Bursa-İnegöl’ün Kurşunlu Köyü’nün bereketli topraklarından mutfağımıza getirmek üzere yine kilometrelerce yol yaptık! Hasatına katıldığımız çileklerimizi 24 saat geçmeden Seraf mutfağımıza getirdik, tek tek elle ayıklayıp katkısız, koruyucusuz reçellerimizi hazırladık. Yeni hasatlar, taptaze sebzeler, mis gibi meyve kokan reçeller için bu sezonda hazırız!

Devamını Oku

Un, Tuz, Su, Sabır | Ekşi Maya

26 Ocak 2021

Bolluğun, bereketin sembolü ekmek; Seraf’ta en değer verdiğimiz en üzerine titrediğimiz ürünlerimizden biri. İnancımıza, zamanımıza, olanaklarımıza bile sadık olarak şekillenen ekmeği bizler de geleneksel üretim adetlerine sadık kalarak 86 yıllık ekşi mayamız ile titizlikle ve sevgiyle hazırlıyoruz.

Devamını Oku

Vişne Hasadı

21 Ocak 2021

Seraf’ta sizler için her yıl 45 farklı şehirden, her birini memleketinden getirdiğimiz ürünlerimizi mükemmel bir tedarik zinciri ile tonlarca ürünü Seraf mutfağına ulaştırdık. Her zaman Anadolu’nun yerel üreticisini ve çiftçisini doğrudan destekledik, bugün yine aynı gaye ile Bilecik’in Gölpazarı ilçesine geldik.

Devamını Oku

Doğal Fermente Seraf Turşuları

21 Ocak 2021

Anadolu’nun bereketli topraklarından gelen ürünlerimizle hazırladığımız tam 20 farklı turşu çeşidimiz için her bir ürünü kendi memleketinden hasatın hemen sonrasında mutfağımıza taşıyor, 24 saat geçmeden ürünlerimiz canlı ve tazeyken kuruyoruz. Seraf'ta her ürünümüz gibi turşularımızı da özenle hazırlıyor ve sağlığı sizlere sunuyoruz.

Devamını Oku

Enginar Dolması Tarifi

19 Ocak 2021

Seraf'ta her ürün gibi taze aldığımız sebzelerimizden biri ise Enginar. Enginar ile harika bir lezzet olan enginar dolması hazırladık. Çok beğeni kazanan bu yemeğimiz zeytinyağlılarımızı taçlandırıyor. Tamamen doğal ürünlerimiz ve Ayvalık zeytinyağımızla hazırladığımız bu harika lezzeti sizlere restoranımızda taze taze sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

Devamını Oku

Fırın Sütlaç Tarifi

11 Ocak 2021

Birçoğumuzun anne lezzetini aradığı tatlı, kimilerinin tecrübeleriyle ustalık eseri olan tatlımız; sütlaç. Sütü uzun uzun kaynatarak yarıya düşürdüğümüz ve taş fırında odun ateşinde pişirdiğimiz sütlacımızı özenle taze olarak hazırlıyoruz. Dilerseniz tarfimizle sizler de evlerinizde deneyebilir veya online marketimizden satın alabilirsiniz.

Devamını Oku

Gürcistan Mutfağı Yemekleri

07 Ocak 2021

Seraf mutfağında bir kaşıkla Balkanlara giderken, bir çatalla kendinizi Güneydoğu’da bulabilirsiniz! Çoklu kültüre sahip güzel topraklarımız bizlere birçok medeniyetle bir arada yaşama şansı veriyor, bu durum günlük yaşam kadar mutfaklarımıza da yansıyor. Mutfağımızı Anadolu coğrafyasından lezzetlerle daha da geliştirmek ve zenginleştirmek olunca konu, Seraf mutfağındaki Gürcü misafirimiz ile Karadeniz mutfağını ziyaret ediyoruz.

Devamını Oku

Bademli İrmik Helvası Tarifi

02 Ocak 2021

Kısık ateşte 4 saat boyunca kavrulan Bademli İrmik Helvamızın lezzeti verdiğimiz emekte saklı, yumuşacık kıvamıyla bol bademli dillere destan Seraf mutfağındaki en sevdiğimiz tatlılardan biri olan irmik helvamızı sizlerde evlerinizde deneyebilirsiniz.

Devamını Oku

2020 Gaziantep Kuruluk Hasadı

24 Aralık 2020

Mezopotamya coğrafyasında farklı yemekleriyle nam salan Gaziantep ile birlikte 9 şehir daha Unesco'nun "Yaratıcı Şehirler Ağına" katıldı. Bunun yanında Gaziantep’in bugün birçok coğrafi tescile sahip ürünü var. 2018 yılında coğrafi işaret alan Gaziantep Kuruluğu da bunlardan biri. Bereketli Anadolu topraklarının yöresel ürünlerini mutfağımıza özenle seçerken çiftçiyi destekliyor, en kaliteli ürünlerin peşine düşüyoruz.


Devamını Oku

Yeni Yıl Menümüz

17 Aralık 2020

Kandıra'da doğal ortamlarında yetişen hindilerimizi, Bursa'dan gelen kestanelerimiz ve Mardin'den gelen bademlerimizle hazırladığımız Seraf'ın özel iç pilavıyla doldurduk. 2021 yılbaşında özel bir akşam yemeği için bu efsane lezzet Seraf Restaurant’ta sizleri bekliyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için 0212 4455505 ve 0533 9257375 numaralı telefonlarımızdan bilgi alabilir, en geç 26 Aralık akşamına kadar rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.

Devamını Oku

Paça Çorbası

02 Aralık 2020

Özenle temizlediğimiz, titizlikle hazırladığımız terbiyeli kuzu paça çorbalarını denediniz mi? Çocukların zihin gelişimine katkıda bulunan, cildi güzelleştiren ve bağışıklığı güçlendiren bu sağlık deposunu sizin için hazırladık, şişeledik ve içmeye hazır hale getirdik. 8 saat kaynayan ve kolajen miktarını arttırmak için yine ilikli kemik suyu ile desteklediğimiz mevsim sebzeleri ile lezzetlendirilen terbiyeli kuzu paça çorbamız şimdi Seraf kalitesiyle sofralarınıza geliyor.

Devamını Oku

Parça Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

22 Ekim 2020

Seraf’ın en sevilen lezzetlerinden Parça Etli Kuru Patlıcan Dolması sizler için tarif haline getirdik. Mevsiminde topladığımız kuru patlıcan dolmaları ile kuşbaşı etlerin birleşiminden oluşan bu harika lezzeti denemenizi öneririz.

Devamını Oku

İlikli Kemik Suyu

24 Eylül 2020

Doğru bir hazırlanış ve kullanım ile vücudumuz için çok yararlı bir besin kaynağı olan ilikli kemik suyu; tam bir kolajen kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Vücudumunuz birçok kısmına ve özellikle cilt sağlığına yüksek derecede olumlu etkileri bulunan kemik suyu, kullanımına bağlı olarak dinç bir zihin ve genç bir görünüm sağlamaktadır.

Devamını Oku

Binlerce Yıllık Kadim Bir Lezzet Nar Ekşisi

04 Eylül 2020

Zengin salataların, enfes bir bulgur pilavının, çok sevdiğimiz kısırın,
çiğ köftenin olmazsa olmazı; Türk yemek kültürünün en özel ögelerinden
Nar Ekşisi; mutfağımıza özgü ve çok önemli bir sos olarak sofralarımızdaki önemini her dönem koruyor.

Devamını Oku

Yedy Gastronomik Derece Sistemi 2017

02 Eylül 2020

İstanbul'da Ezberleri Bozan Yeni Bir Mekan: SERAF RESTAURANT Anadolu'nun en özel yemeklerini, şık ve nezih kenanında sunan Seraf, İstanbul'a yeni bir soluk getirdi. Gaziantep'in Beyran çorbasından Mardin'in kaburga dolmasına, Şanlıurfa'nın bostane salatasından Sivas'ın hurma tatlısına kadar pek çok özel Anadolu Lezzeti Seraf Restaurant'ta İstanbullular'la buluşuyor.

Devamını Oku

Restoranlar Evde İstanbul Life #Restoranlarevde

01 Eylül 2020

Pandemi sürecinde en çok etkilenen sektörlerin başında restoranlar geliyor. Artan maliyetler nedeniyle birçok restoran çalışanı mağdur oldu.
Bu süreçte Cemre Torun'un restoran çalışanlarına destek amacıyla hazırladığı #RestoranlarEvde kitabı bizlerin büyük beğenisini kazandı. 

Devamını Oku

Çanakkale Tevfikiye Domates Hasadı

31 Ağustos 2020

Kaz Dağları’ndan gelen soğuk rüzgarlar ve boğaz rüzgarlarının buluştuğu sıra dışı bir hava sirkülasyonuna sahip Çanakkale Kumkale Ovası’nın yüksek potasyum oranına sahip verimli topraklarında yetişen; kokusuyla, rengiyle, tadıyla akıl almaz bir güzelliğe sahip o enfes domatesleri mutfağımıza ve sofranıza taşımak için hasat zamanını iple çekiyoruz.

Devamını Oku

Bilecik Gölpazarı Vişne Hasadı

31 Ağustos 2020

Hafta sonlarınıza keyif katan efsanevi kahvaltılarımızda sizlerle paylaştığımız hem de online satışta beğeninize sunduğumuz Seraf imzalı muhteşem vişne reçellerimiz için kuşkusuz bu toprakların en iyi vişnelerine ihtiyacımız var.
Bu sebeple hasat için rotamızı bu yıl Bilecik Gölpazarı’na çevirdik ve eriyen karlar ve yağmur sularıyla beslenen vişne ağaçlarının bereketli meyvelerini dalından tek tek ellerimizle topladık. 

Devamını Oku

Truth, Love & Clean Cutlery World

28 Ağustos 2020

A guide to the truly good restaurants and food experiences of the world / dünyanın gerçekten en iyi restoranları ve yemek deneyimleri için bir rehber.

What
Turkish traditional cuisine, Anatolian regional specialties & Ottoman historical dishes...

Devamını Oku

İncili Gastronomi Rehberi 2018 /2019

28 Ağustos 2020

Türk mutfağına özgü yemekleri "fine dining" konseptinde sunan Seraf, açıldıktan sonra kısa süre içinde İstanbul'un öne çıkan lokantaları arasındaki yerini aldı. Anadolu'nun en iyi malzemelerini yerinden temin ediyorlar. Turşu, salça, reçel, erişte, nar ekşisi, sucuk, sirke, ekmek gibi kullandıkları çoğu malzemeyi mutfaklarında hazırlıyorlar. Mardin kaburga dolmasından Gaziantep'in beyran çorbasına, Süryani usulü içli köfteden sac tavaya tüm yemekler malzeme, yapım tekniği ve sunumuyla reçetelerine uygun hazırlanıyor.

Devamını Oku
1 2
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.