Tüm İçerikler
Un, Tuz, Su, Sabır | Ekşi Maya
26 Ocak 2021
Bolluğun, bereketin sembolü ekmek; Seraf’ta en değer verdiğimiz en üzerine titrediğimiz ürünlerimizden biri. İnancımıza, zamanımıza, olanaklarımıza bile sadık olarak şekillenen ekmeği bizler de geleneksel üretim adetlerine sadık kalarak 86 yıllık ekşi mayamız ile titizlikle ve sevgiyle hazırlıyoruz.
Devamını OkuVişne Hasadı
21 Ocak 2021
Seraf’ta sizler için her yıl 45 farklı şehirden, her birini memleketinden getirdiğimiz ürünlerimizi mükemmel bir tedarik zinciri ile tonlarca ürünü Seraf mutfağına ulaştırdık. Her zaman Anadolu’nun yerel üreticisini ve çiftçisini doğrudan destekledik, bugün yine aynı gaye ile Bilecik’in Gölpazarı ilçesine geldik.
Devamını OkuDoğal Fermente Seraf Turşuları
21 Ocak 2021
Anadolu’nun bereketli topraklarından gelen ürünlerimizle hazırladığımız tam 20 farklı turşu çeşidimiz için her bir ürünü kendi memleketinden hasatın hemen sonrasında mutfağımıza taşıyor, 24 saat geçmeden ürünlerimiz canlı ve tazeyken kuruyoruz. Seraf'ta her ürünümüz gibi turşularımızı da özenle hazırlıyor ve sağlığı sizlere sunuyoruz.
Devamını OkuGürcistan Mutfağı Yemekleri
07 Ocak 2021
Seraf mutfağında bir kaşıkla Balkanlara giderken, bir çatalla kendinizi Güneydoğu’da bulabilirsiniz! Çoklu kültüre sahip güzel topraklarımız bizlere birçok medeniyetle bir arada yaşama şansı veriyor, bu durum günlük yaşam kadar mutfaklarımıza da yansıyor. Mutfağımızı Anadolu coğrafyasından lezzetlerle daha da geliştirmek ve zenginleştirmek olunca konu, Seraf mutfağındaki Gürcü misafirimiz ile Karadeniz mutfağını ziyaret ediyoruz.
Devamını Oku2020 Gaziantep Kuruluk Hasadı
24 Aralık 2020
Mezopotamya coğrafyasında farklı yemekleriyle nam salan Gaziantep ile birlikte 9 şehir daha Unesco'nun "Yaratıcı Şehirler Ağına" katıldı. Bunun yanında Gaziantep’in bugün birçok coğrafi tescile sahip ürünü var. 2018 yılında coğrafi işaret alan Gaziantep Kuruluğu da bunlardan biri. Bereketli Anadolu topraklarının yöresel ürünlerini mutfağımıza özenle seçerken çiftçiyi destekliyor, en kaliteli ürünlerin peşine düşüyoruz.
Yeni Yıl Menümüz
17 Aralık 2020
Kandıra'da doğal ortamlarında yetişen hindilerimizi, Bursa'dan gelen kestanelerimiz ve Mardin'den gelen bademlerimizle hazırladığımız Seraf'ın özel iç pilavıyla doldurduk. 2021 yılbaşında özel bir akşam yemeği için bu efsane lezzet Seraf Restaurant’ta sizleri bekliyor. Detaylı bilgi ve rezervasyon için 0212 4455505 ve 0533 9257375 numaralı telefonlarımızdan bilgi alabilir, en geç 26 Aralık akşamına kadar rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.
Devamını OkuPaça Çorbası
02 Aralık 2020
Özenle temizlediğimiz, titizlikle hazırladığımız terbiyeli kuzu paça çorbalarını denediniz mi? Çocukların zihin gelişimine katkıda bulunan, cildi güzelleştiren ve bağışıklığı güçlendiren bu sağlık deposunu sizin için hazırladık, şişeledik ve içmeye hazır hale getirdik. 8 saat kaynayan ve kolajen miktarını arttırmak için yine ilikli kemik suyu ile desteklediğimiz mevsim sebzeleri ile lezzetlendirilen terbiyeli kuzu paça çorbamız şimdi Seraf kalitesiyle sofralarınıza geliyor.
Devamını Okuİlikli Kemik Suyu
24 Eylül 2020
Doğru bir hazırlanış ve kullanım ile vücudumuz için çok yararlı bir besin kaynağı olan ilikli kemik suyu; tam bir kolajen kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Vücudumunuz birçok kısmına ve özellikle cilt sağlığına yüksek derecede olumlu etkileri bulunan kemik suyu, kullanımına bağlı olarak dinç bir zihin ve genç bir görünüm sağlamaktadır.
Devamını OkuBinlerce Yıllık Kadim Bir Lezzet Nar Ekşisi
04 Eylül 2020
Zengin salataların, enfes bir bulgur pilavının, çok sevdiğimiz kısırın,
çiğ köftenin olmazsa olmazı; Türk yemek kültürünün en özel ögelerinden
Nar Ekşisi; mutfağımıza özgü ve çok önemli bir sos olarak sofralarımızdaki önemini her dönem koruyor.
Çanakkale Tevfikiye Domates Hasadı
31 Ağustos 2020
Kaz Dağları’ndan gelen soğuk rüzgarlar ve boğaz rüzgarlarının buluştuğu sıra dışı bir hava sirkülasyonuna sahip Çanakkale Kumkale Ovası’nın yüksek potasyum oranına sahip verimli topraklarında yetişen; kokusuyla, rengiyle, tadıyla akıl almaz bir güzelliğe sahip o enfes domatesleri mutfağımıza ve sofranıza taşımak için hasat zamanını iple çekiyoruz.
Devamını OkuBilecik Gölpazarı Vişne Hasadı
31 Ağustos 2020
Hafta sonlarınıza keyif katan efsanevi kahvaltılarımızda sizlerle paylaştığımız hem de online satışta beğeninize sunduğumuz Seraf imzalı muhteşem vişne reçellerimiz için kuşkusuz bu toprakların en iyi vişnelerine ihtiyacımız var.
Bu sebeple hasat için rotamızı bu yıl Bilecik Gölpazarı’na çevirdik ve eriyen karlar ve yağmur sularıyla beslenen vişne ağaçlarının bereketli meyvelerini dalından tek tek ellerimizle topladık.
Keşkek
11 Ağustos 2020
Düğün, bayram, kına, nişan, asker uğurlama… Bu toprakların köklü kültüründe neşeyle hüznün hemhal olduğu anlardır hep… Ortak bir yazgının değişmeyen ritüelleri var çünkü. Anadolu insanın özü de bu ritüellerde saklı; bir yanı neşeyle barışık, bir yanı hüzünle karışık her daim. Belki de bundandır onca geleneğin bu denli sağlam kökler salarak, geçmişiyle kopmayan bağlar kurması. Bugün bile diyar diyar her köşesinde yaşatılan geleneklerin, unutulmayan anlar ve anıların olması, bu coğrafyanın bereketli topraklarının, yaşanmışlıkları ardında bırakarak değil de yanında geleceğe götüren insanına armağanıdır. Ya dilde bir türkü olarak gelir, ya damakta bir tat olarak kalır.
Devamını OkuSac Tava
06 Ağustos 2020
Türk Mutfağı’ndaki zenginliği bugün yalnızca Osmanlı ve Saray Mutfağı ile sınırlı tutmak büyük bir yanılgı olur. Çünkü yüzyıllar boyu farklı medeniyetlere beşik olan Anadolu, köklü kültüründe binlerce yemek çeşidini ve farklı halkların mutfak izlerini barındırıyor. Orta Asya’dan gelen göçebe Türklerin getirdiği alışkanlıklardan, Anadolu Selçuklularına, Beylikler döneminden, Osmanlı Devleti’ne ve elbette gerek Ortadoğu coğrafyası, gerek Balkanlarla kurulan ilişkilerden alınanlar ve verilenler var. Bu zenginlik, sofralara ve yemek geleneklerine yansıyor, yansıyacak.
Devamını Oku