Nasıl Yapılır
Ciğerleri zarlarından temizliyoruz.
Zarlarından temizlediğimiz kuzu ciğerlerini küçük küçük kuşbaşı doğrayalım.
Doğramış olduğumuz köy biber ve al biberi kuşbaşı doğradığımız ciğerlerle harmanlıyoruz.
Baharatları (kimyon,pulbiber) ve tuzunu ekleyelim.
Kuzu gömleğimizi kendi istediğimiz boyuta göre keselim.
İç harcı bolca dolduralım. Bir kase içerisine gömleği yerleştirerek malzemeleri doldurabilirsiniz.
İç harcı doldurduktan sonra, sıkı bir şekilde saralım.
Tercihe göre ızgarada pişirebilir veya 180 derece ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Kuzu ciğer sarma tarifimiz hazır.
Malzemeler
Kuzu Ciğeri
Kuzu Gömleği Yağı
Köy Biber
Al Biber
Kimyon
Tuz
Pul Biber
Tabaklama için; İnce kıyım soğan ve roka ile servis edebilirsiniz.
Ciğerleri zarlarından temizliyoruz.
Zarlarından temizlediğimiz kuzu ciğerlerini küçük küçük kuşbaşı doğrayalım.
Doğramış olduğumuz köy biber ve al biberi kuşbaşı doğradığımız ciğerlerle harmanlıyoruz.
Baharatları (kimyon,pulbiber) ve tuzunu ekleyelim.
Kuzu gömleğimizi kendi istediğimiz boyuta göre keselim.
İç harcı bolca dolduralım. Bir kase içerisine gömleği yerleştirerek malzemeleri doldurabilirsiniz.
İç harcı doldurduktan sonra, sıkı bir şekilde saralım.
Tercihe göre ızgarada pişirebilir veya 180 derece ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Kuzu ciğer sarma tarifimiz hazır.
Malzemeler
Kuzu Ciğeri
Kuzu Gömleği Yağı
Köy Biber
Al Biber
Kimyon
Tuz
Pul Biber
Tabaklama için; İnce kıyım soğan ve roka ile servis edebilirsiniz.