Nasıl Yapılır
1 kg kemikli kuzu gerdan etini zeytinyağında kavuruyoruz, kavurduktan sonra 2 yemek kaşığı biber salçası, tuz karabiber ve kemik suyu ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Ayrı bir tarafta bulgur köfteler hazırlıyoruz. Yuvarladığımız bulgur köfteleri kemik suyunda haşlayıp tereyağında hafif kavuruyoruz. Bir kase arpacık soğan pişiriyoruz, bir büyük kase nohut, bir küçük kase buğday haşlıyoruz. Gerdan etimize bulgur köftelerimizi, soğanımızı, lahanalarımızı, haşlanmış nohutlarımızı, buğdayımızı ve lahana suyumuzu ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Afiyet olsun.
Malzemeler
1 kg Kemikli Kuzu Gerdan Eti
Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
Tuz
Karabiber
Kemik Suyu
Bulgur Köfteler
1 Kase Arpacık Soğan
1 Küçük Kase Buğday
Lahana Turşusu
Turşu Suyu