sadsad x
asdasd

Enginar Dolması Tarifi

19 Ocak 2021

Malzemeler

İç harcı için;

Hazırlanışı

  • Portakal ve limonun suyu sıkılır ve bir kenara alınır. Kalan bütün yeşillikler ve elma çok ince doğranır.
  • Pirinç iyice yıkanır ve yeşilliklerin içine eklenir. Baharatlar, sıkılan portakal ve limon sularına zeytinyağı eklenir, iyice karıştırılır.
  • Pazı yıkanır doğranır ve dolmanın dizileceği tepsinin altına serilir. Enginarlar doldurulur ve tepsiye dizilir.
  • Üzerine bir miktar yağ gezdirilir. Biraz limon suyu eklenir. Tepsinin üstü folyo ile kapatılıp önce ocakta kaynatıldıktan sonra fırına alınır. 200 derecede 40 dakika pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra soğuk servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Diğer mezelerimiz ve ürünlerimiz için Seraf şarküteriyi veya Seraf online marketi buradan ziyaret edebilirsiniz. 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.