Enginar Dolması Tarifi
19 Ocak 2021
Malzemeler
- 4-5 Adet Enginar
İç harcı için;
- 1 Demet Taze Soğan
- 1 Demet Dereotu
- Yarım Demet Taze Nane
- 8–10 Dal Maydanoz
- 60 gr Pirinç
- 1 Portakal
- 2 Limon
- Yarım Yeşil Elma
- Tuz
- Karabiber
- Taze Kekik
- 100 gr Zeytinyağı
- 1 Demet Pazı
Hazırlanışı
- Portakal ve limonun suyu sıkılır ve bir kenara alınır. Kalan bütün yeşillikler ve elma çok ince doğranır.
- Pirinç iyice yıkanır ve yeşilliklerin içine eklenir. Baharatlar, sıkılan portakal ve limon sularına zeytinyağı eklenir, iyice karıştırılır.
- Pazı yıkanır doğranır ve dolmanın dizileceği tepsinin altına serilir. Enginarlar doldurulur ve tepsiye dizilir.
- Üzerine bir miktar yağ gezdirilir. Biraz limon suyu eklenir. Tepsinin üstü folyo ile kapatılıp önce ocakta kaynatıldıktan sonra fırına alınır. 200 derecede 40 dakika pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra soğuk servis edilir.
- Afiyet olsun.
Diğer mezelerimiz ve ürünlerimiz için Seraf şarküteriyi veya Seraf online marketi buradan ziyaret edebilirsiniz.