seraf blog

Şivediz

Nasıl Yapılır
Yılın en sevdiğim zamanlarındayız, cemre toprağa düştü yemyeşil sebzelerimize kavuşmaya başladık. Taze sarımsağın yıldızının parladığı bir yemektir Şivediz. Gaziantep mutfağından çorba dendiğinde kızılan, bence de çok daha fazlası Şiveydiz. 500 gr kuşbaşı kuzu eti zeytinyağında kavurun, tuz ilave edip 15 dak pişirin gerekirse biraz su ekleyin. İki parmak kalınlığında doğradığınız taze sarımsaklarınızı ilave edin eyle beraber kavurun. Haşlanmış 1 bardak nohut ekleyin ve et suyu ilave edin. Sarımsaklar yumuşasın ezilmesin, ayrı bir yerde 8 kaşık yoğurt, 1 yumurta sarısı, 2 kaşık un terbiye hazırlayın. Çorbamızı kaynarken bağlayın üzerine tereyağında nane kızartıp ekleyin. Şifa olsun.