Nasıl Yapılır
Önce iç pilavını yapalım. Zeytinyağında 2 adet beyaz soğan ince doğrayıp soteleyin. 2 bardak suda bekletilmiş pirinci ekleyin hafif kavurun, tuz, 1 avuç kuş üzümü ekleyin. 2 bardak Sıcak su ekleyin kaynayınca kapatın. Hamuru için; 2 yumurta sarısı, 4 kaşık yoğurt, 100 gr erimiş tereyağ, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğurup dinlendirelim. Kalıbı tereyağla yağlayalım, iç bademle içine İstediğimiz şekille süsleyelim. Hamuru kalıbımız büyüklüğünde açalım, içine pilav arasına et ya da tavuk istediğimiz malzemeden koyalım. Üzerine yine pilav örtüp kalan hamurumuzu bohça gibi kapatalım. 180 derece ısınmış fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet şifa olsun.