Şef
Şef Sinem Özler
Şef Sinem Özler yemekle ilgisiz bir kariyerden, ama bir o kadar ilgili Selanik-Erzurum sentezi kökleri olan İstanbullu bir aileden geliyor. Antalya Lisesi’ni ve İstanbul Üniversitesi Reklam ve Masa Üstü Yayıncılık Bölümü’nü bitirdikten sonra kariyerine reklam ajansında müşteri ilişkileri departmanında başlıyor. 10 yıllık reklam ajansı yöneticiliğinden sonra yiyecek içecek sektörüne gene yönetici olarak giriyor. 2015 yılında şimdiki ortağı Doğan Yıldırım’la yolları kesiştiğinde Seraf’taki kariyeri de aslında yönetici olarak başlasa da ilk 3 yıl içinde 3 ayrı ustanın işten ayrılması ve Doğan Bey’in yüreklendirmesi ile Sinem Şef’in Seraf mutfağındaki macerası da başlıyor.
İnsan hayatında dönüm noktaları vardır; bazen o dönüm noktasında yıldızlar öyle güzel dizilir ki olmaz dedikleriniz olur, hem de çok güzel olur. O zor günleri Sinem Şef’in ağzından dinleyelim:
Çok zor günlerdi, bu kadar yüksek standartları olan bir restoranı yönetmek zaten yeterince zorken, mutfaktaki 3 şef peşpeşe işi bıraktı. O dönemde kara kara ne yapacağımızı düşünürken, Doğan Bey “Çare yok, mutfağa siz gireceksiniz; ihtiyacınız olan her konuda da ben sizin yanınızdayım. Yoksa çare yok bırakıyoruz bu işi.” dedi. Günlerce uykularım kaçtı, evde yemek yapmak başka birşey, 400 kişilik bir restoranın yemeğini o mutfaktan kusursuz çıkarmak, bunu yaparken 80 kişilik bir mutfak ve servis kadrosunu yönetmek, üstelik bunu hiçbir şeflik tecrübesi olmadan yapmak başka birşey. Bugün geldiğimiz noktadan geriye baktığımda böylesine cesur bir kararı verebilmemde tek bir etken olduğunu görüyorum, benim bile kendime inanmadığım bir dönemde Doğan Bey’in bana kayıtsız şartsız inanması ve en zor günlerde bile bir gün geri çekmediği manevi desteği.
– Sinem Özler
Böyle bir cesur, hatta çılgınca karardan sonra Sinem Şef’in her sabah 6:00’da güneş doğmadan başlayan, personelden önce mutfağa geldiği, özgün yemek tarifleri ve en iyi malzeme peşinde Türkiye’nin dört bir yanına seyahat ettiği, zor ama zor olduğu kadar da zevkli, ama hiçbir zorlukta gülümsemesinin yüzünden eksilmediği, yemekleri kadar özgün şeflik günleri başlıyor.