Bademli İrmik Helvası Tarifi
02 Ocak 2021
- 500 Gram İrmik (1 paket)
- 1.5 Su Bardağı Eritilmiş Tereyağı
- 1/2 (yarım) Litre Süt
- 1 Paket Vanilya
- 3 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Süt
- 150 Gram Badem
Hazırlanışı
- Tereyağı tencereye alınır ve ocak en kısıkta açılır. Yağ eriyince üzerine irmikler eklenir ve kavrulmaya başlanır.
- Bu işlem yaklaşık 4 saat sürer. Başka bir tencerede badem hariç tüm malzemeler kaynatılır.
- İrmiğin kavrulma işlemi bitmek üzereyken bademler eklenir, kısa süre de bademler ile kavrulur.
- Son olarak kaynamış süt sıcak şekilde irmiğin üzerine dökülür ve karıştırılır.
- Kapağı kapatılır. 1-2 dakika sonra başka tencereye alınır. Kapağı kapatılır ve ara ara karıştırılır.
- Sıcak servis edilir.
- Afiyet olsun.
Dilerseniz tarfimizle sizler de evlerinizde deneyebilir veya online marketimizden buradan satın alabilirsiniz.
