sadsad x
asdasd

Altı Ezmeli Soğan Kebabı

17 Ağustos 2020

Malzemeler

Kebap için;

  • 1 kg Arpacık Soğan
  • 1 kg Kıyma

Sos için;

Ezme için;

  • 1 kg Çeri Domates

Üzeri için;

  • 3 – 4 Adet Sivri Biber

Hazırlanışı

  • Domatesler az zeytinyağı ile fırınlanır. Kabukları soyulur ve süzgeçten geçirilip bir kenara ayırılır. 
  • Daha sonra kıyma 30 – 35 gramlık küçük parçalar halinde yuvarlanır. 
  • Arpacık soğanlar ikiye bölünür ve yuvarlanan kıymalar aralarına konulur, tepsiye dizilir.Sos malzemeleri bir tavada pişirilir ve tepsiye dizilen soğan kebaplarının üzerine gezdirilir. 
  • Tepsi üzerine bir folyo kapatarak fırına verilir. Yaklaşık 40 – 45 dk 200 derecede pişer. 
  • Son olarak domates ile hazırladığımız ezme ocakta bir miktar ısıtılır, servis tabağına alınır fırından çıkan kebaplar ezmenin üzerine konulur üzerine ince kıyılmış sivri biber eklenir ve servis edilir.
  • Afiyet olsun.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.