sadsad x
asdasd

Bademli İrmik Helvası Tarifi

02 Ocak 2021

Malzemeler

  • 500 Gram İrmik (1 paket)
  • 1.5 Su Bardağı Eritilmiş Tereyağı
  • 1/2 (yarım) Litre Süt
  • 1 Paket Vanilya
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 150 Gram Badem

Hazırlanışı

  • Tereyağı tencereye alınır ve ocak en kısıkta açılır. Yağ eriyince üzerine irmikler eklenir ve kavrulmaya başlanır.
  • Bu işlem yaklaşık 4 saat sürer. Başka bir tencerede badem hariç tüm malzemeler kaynatılır.
  • İrmiğin kavrulma işlemi bitmek üzereyken bademler eklenir, kısa süre de bademler ile kavrulur. 
  • Son olarak kaynamış süt sıcak şekilde irmiğin üzerine dökülür ve karıştırılır.
  • Kapağı kapatılır. 1-2 dakika sonra başka tencereye alınır. Kapağı kapatılır ve ara ara karıştırılır.
  • Sıcak servis edilir.
  • Afiyet olsun. 

Dilerseniz tarfimizle sizler de evlerinizde deneyebilir veya online marketimizden buradan satın alabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.