sadsad x
asdasd

Fırın Sütlaç Tarifi

11 Ocak 2021

Malzemeler

  • 1 Litre Manda Sütü
  • 40 Gram Pirinç
  • 40 Gram Nişasta
  • 200 Kilo Şeker
  • 1 avuç Hindistan Cevizi
  • 10 gram Tereyağı

Hazırlanışı

  • 1 avuç Hindistan cevizi boneye konulur. Süt, Hindistan cevizi ve 25 gram tereyağı bir tencereye alınır ve kaynatılır. 
  • Pirince üzerini bir parmak geçecek şekilde su eklenir ve kalan 25 gram yağ konulur, haşlanmaya başlanır. 
  • Nişasta süt yardımıyla yoğun kıvamlı olacak şekilde açılır. Kaynayan sütten Hindistan cevizi kesesi alınır, şeker ve haşlanmış süzülmüş pirinçler eklenir. Son olarak bağlamak için yoğun kıvamda açılmış nişasta eklenir. 
  • Bağlama işlemi gerçekleştikten sonra ocaktan alınır, kâselere aktarılır. Kâselere konulan sütlaçlar bir küvete dizilir küvetin içine buz küpleri konulur ve fırına verilir. 
  • Fırınlama işlemi fırının ısısına göre 5 ya da 10 dakika sürebilir iyi takip gerektirir. 
  • Fırından çıktıktan sonra soğutulur ve servis edilir. 
  • Afiyet olsun.

Dilerseniz tarfimizle sizler de evlerinizde deneyebilir veya online marketimizden buradan satın alabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.