sadsad x
asdasd

Parça Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

22 Ekim 2020

Malzemeler

Hazırlanışı

Patlıcanlar için;

  • Bir tencerede su kaynatılır. Kaynayan suya kuru patlıcanlar koyulur yumuşayana kadar bekletilir (yaklaşık 10 – 15 dakika). Daha sonra kaynayan sudan çıkarılarak buzlu suyun içine koyulur. Birkaç dakika bekletildikten sonra süzülür, kenara alınır.

İç harcı için;

  • Bir yoğurma kabının içerisine çok ince doğranmış soğan ve maydanoz konulur üzerine et, pirinç ve salçanın yarısı hariç bütün malzemeler eklenir ve yoğurulur daha sonra çok küçük doğranmış et eklenir bir süre de bu şekilde yoğrulur ve son olarak pirinç eklenir ve karıştırılır.

Son olarak;

  • Önceden haşlanmış patlıcanlar, hazırlanan iç harcı ile doldurulur. Tencerenin alt kısmına varsa kaburga kemiği (dizimi kolay olsun diye) yoksa sebze karışımı serilir.
  • Dolmalar dizilir, sumak suyu ve salçadan yapılan sos üzerine eklenir ve ocağa alınır. 15 dakika yüksek ateşte 45 dakika kısık ateşte pişirilir ve servise hazır hale gelir.

Her gün taze ve günlük olarak hazırladığımız kuru patlıcan dolmamız için sizleri Seraf Restoran'da misafir etmekten mutluluk duyarız.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.