seraf mahmutbey

Menü

zeytinyaglı soguk

Zeytinyağlı ve Soğuk Başlangıçlar

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Güneşte kurutulmuş Antep kuru patlıcan, pirinç, maydanoz, sumak, hafif acılı

Hatay Reyhanlı Usulü Humus

Kıyılmış turşu, domates, pul biber, maydanoz ve zeytinyağı

Çanak Enginar

Çanak enginar, havuç, arpacık soğan, portakal, limon ve zeytinyağı

Zeytinyağlı Pancar Mezesi

Narenciye suyunda bekletilmiş, rende kök pancar

Bademli Pazı Kavurma

Pazı, al biber, yeşil biber, bol badem, soğan

Yoğurtlu Firik Cacığı

Salatalık, yeşil biber, kırmızı biber, nane, maydanoz, kuru nane, tuz, zeytinyağı, yoğurt

Seraf Turşu

Mevsime göre kendi üretimimiz çok lezzetli karışık turşular

Şef’in Zeytinyağlı Seçkisi

2 veya 4 kişilik / Mevsimin en taze sebzeleri ile hazırlanan zeytinyağlı çeşitleri, soğuk başlangıçlar ve Seraf ev yapımı turşulardan Şef’in zeytinyağlı seçkisi

Salatalar

Bostana

İnce kıyılmış domates, salatalık, yeşil ve kapya biber, maydanoz, taze nane ve ceviz üzerine sumak, isot, nar ekşisi ile hazırlanmış zeytinyağlı sos.

Yeşil Bahçe Salatası

Akdeniz yeşillikleri, roka, kuzu kulağı, sumak, kuru nane, limon, nar ekşisi, zeytinyağı sos

Tabule

İnce kıyım taze nane, maydanoz, bulgur, ceviz, sumak, kuru nane, nar ekşisi, zeytinyağı sos

salata
sıcak baslangıc

Sıcak Başlangıçlar

Seraf Lahmacun

Tam buğday unundan hamuru, kuzu kaburga, döş ve but etinden titizlikle ayıklanmış, zırhla çekilmiş harcı ile Seraf’a özel benzersiz bir lahmacun.

Seraf Kuru Patlıcan Dolması

Güneşte kurutulmuş Antep kuru patlıcan, minik kuzu kuşbaşı, pirinç, salça, sumak ekşisi; hafif acılı, süzme yoğurt

Keşkek

Elle dövülmüş kuzu gerdan ve yarma buğday; tereyağlı pul biber sos

Seraf İçli Köfte

Kuzu kaburga, but ve döş etinden zırhla çekilerek hazırlanmış Seraf’a özel iç harcı ve ince bulgurla hazırlanmış dış hamuru haşlanarak, kendi yaptığımız süzme yoğurt üzerinde ve pul biberli sos ile servis ediyoruz.

Yöresel Yemekler

Kuzu İncikli Keşkek

Keşkek üzeri odun ateşinde pişmiş kuzu incik; tereyağlı pul biber sos

Konya Usulü Kuzu Tandır

Taş fırında odun ateşinde pişmiş Konya usulü kuzu tandır ve bademli iç pilav.

Sac Tava

Kuzu kuşbaşı, yeşil biber, domates; hafif acılı

Lüle Kebabı

Zırhta çekilmiş kuzu etinden kebabın, acısız ve sarımsaksız hali, lavaş ve meyhane pilavı

Mardin Kebabı

Zırhta çekilmiş hafif acılı ve sarımsaklı kuzu eti yanında biber, lavaş ve şehriyeli bulgur pilavı

Seraf Mantı

El yapımı mantımız, özel hazırladığımız süzme yoğurt ve tereyağlı pul biber ile

Kaburga Dolması

(Fiyatımız kişi başıdır, en az iki kişilik servis edilir). İçini reyhanlı ve bademli pirinç ile doldurduğumuz kuzu kaburgayı önce buharda dört saat, daha sonra odun ateşinde üzeri çıtır çıtır olana kadar pişiriyoruz. Firik ve şehriyeli bulgur pilavı ile servis ediyoruz.

yöresel
ızgara

Izgaralar

Küşleme

Kuzu küşleme; ıspanak kavurma ve köy patatesi

Kuzu Pirzola

Izgaradan kuzu pirzolalar, ıspanak kavurma ve köy patatesi

Dana Külbastı

Antrikot; ıspanak kavurma ve köy patatesi

Kasap Köfte

Kendi hazırladığımız kuzu ve dana etli ev yapımı köfte ve patates püresi.

Tavuk Şiş

Marine edilmiş ızgara tavuk, köy patates ve ızgara biber.

Garnitürler

Köy Patatesi

Taş fırında pişmiş, soğan, sarımsak, taze kekik, biberiye, karabiber, pul biber ve zeytinyağı ile harmanlanmış taze patatesler.

Ispanak Kavurma

Taze ıspanak, buğday, tereyağı ve sızma zeytinyağlı sos.

Firik Pilavı

Antep’ten geleneksel isli firik bulguru, karışık sebzeler, hafif tereyağı ve sızma zeytinyağı.

Meyhane Pilavı

Yeşil biber, al biber, soğan, salça, tereyağ, bulgur

Şehriyeli Bulgur Pilavı

Şehriyeli bulgur, soğan, köy biberi

Bademli İç Pilav

Osmancık pirinci, kavrulmuş badem, soğan, kuş üzümü ve yeni bahar

garnitur
tatlı

Tatlılar

İrmik Helvası

Dört saatte kısık ateşte kavrulmuş, bol tereyağlı bademli irmik helvası.

İncir Uyutması

Şeker ilavesiz hazırlanan, kuru incir ve sütün mükemmel uyumu.

Fırın Sütlaç

Manda sütünden hazırlanan, odun ateşinde pişmiş ve üzerinde kavrulmuş fındıklı klasik sütlaç.