seraf vadi

Menü

SICAK & SOĞUK BAŞLANGIÇLAR

Başlangıçlar

Soğuk Başlangıçlar

Soğan Dolması

Özenle zarları ayıklanmış soğanlar, pirinç, baharatlar ve kuş üzümlü özel iç harcı ile odun ateşinde pişmiş zeytinyağlı dolma.

Yaprak Enginar

Izgarada pişmiş Ildır yaprak enginarı, taze baharatlar, pul biber ve kekik.

İmambayıldı

Kömür ateşinde közlenmiş patlıcan, zeytinyağında uzun süre pişmiş soğan ve köy biberi.

Çalı Fasulye

Çalı fasulye, pembe domates, sarımsak, soğan ve zeytinyağı.

Humus

Konya yöresinden koçbaşı nohut ile hazırladığımız, Hatayın Reyhanlı usulü üzeri zerzavatlı humusu.

Zeytinyağlı Bezelye

Taze bezelye ve taze bahar otları ile bol dereotu, soğan ve sızma zeytinyağı.

Sıcak Başlangıçlar

Seraf İçli Köfte

Kuzu kaburga, but ve döş etinden zırhla çekilerek hazırlanmış Seraf’a özel iç harcı ve ince bulgurla hazırlanmış dış hamuru haşlanarak, kendi yaptığımız süzme yoğurt üzerinde ve pul biberli sos ile servis ediyoruz.

Mantarlı İçli Köfte

Çeşitli baharatlarla tatlandırılmış mantarlı iç harcı ve ince bulgurla hazırlanmış dış hamuru haşlayarak, sotelenmiş ıspanak üzerinde servis ettiğimiz Seraf usulü “etsiz içli köfte.”

Kuru Patlıcan ve Biber Dolma

Güneşte kurutulmuş Antep kuru patlıcan ve hafif acılı dolmalık biber, zırhlanmış kuzu kuşbaşı, pirinç, sumak suyu ve süzme yoğurt sos.

Hengel

Kars’ta yapılan geleneksel haşlanmış el açma yumurtalı hamur, ağır ateşte uzun pişmiş soğan, Seraf üretimi süzme yoğurt, nane ve pul biber.

Salatalar

Bostana

İnce kıyılmış domates, salatalık, yeşil ve kapya biber, maydanoz, taze nane ve ceviz üzerine sumak, isot, nar ekşisi ile hazırlanmış zeytinyağlı sos.

Taze Enginar

Narenciye sos ile harmanlanmış ve ince doğranmış çiğ bebek enginar, tere ve taze reyhan.

Yedikule & Kuru İncir

Yedikule marulu, kuzu kulağı, roka ve havuç üzerine Seraf’ın nar ekşisi ve sızma zeytinyağı sos ve fındık.

SALATALAR
ODUN ATEŞİNDEN

Odun Ateşinden

Seraf Lahmacun

Tam buğday unundan hamuru, kuzu kaburga, döş ve but etinden titizlikle ayıklanmış, zırhla çekilmiş harcı ile Seraf’a özel benzersiz bir lahmacun.

Katıklı

Tam buğday unundan yapılmış incecik hamur üzerinde ıspanak ve tulum peyniri & közlenmiş al biberli ve soğanlı iki adet çıtır katıklı ekmek.

Taş Fırından Mantı

Odun ateşinde üstü kızarmış, baharatlarla harmanlanmış bol kıymalı, hafif et suyu üzerinde elle açtığımız incecik hamurlu mantı.

Ana Yemekler

Zirva

Saray mutfağından esinlenerek hazırladığımız, odun ateşinde uzun pişmiş kuzu kol, kuru incir ve gün kurusu kayısı, kavrulmuş badem ve soğan.

Odun Ateşinden Kuzu İncik

İç Anadolu mutfağından odun ateşinde uzun pişmiş, kemikli kuzu incik altında sebzeli arpa şehriye pilavı, yanında Seraf üretimi süzme yoğurt.

Kuzu İncikli Keşkek

Özüne sadık biçimde tahta tokmakla döverek hazırladığımız keşkek üzerine ayıklanmış kuzu incik ve tereyağlı pul biber sos.

Yağlama

Odun ateşinde pişen şebitlerin her katının arasına özel dana kıymalı sos ve yanında süzme yoğurt ile servis edilen Kayseri yöresinin coğrafi işaretli yemeği.

Altı Ezmeli Lüle

Zırhta çekilmiş kuzu etinden kebabın, acısız ve sarımsaksız hali, altında közde pişmiş domates ve biberli ezme. Yanında odun fırınından incecik yufka ekmeği ve firik pilavı.

Mardin Kebabı

Zırh ile elde hazırlanmış hafif acılı ve sarımsaklı kuzu eti yanında köz patlıcan söğürme ve yanında yufka ekmeği, firik pilavı

Kuzu Taraklık

Izgarada pişmiş pirzolalı kuzu kaburgası, uzun süre odun ateşinde pişmiş taze patatesler ve yanında kavrulmuş ıspanak.

Kuzu Lokum Şiş

Marine edilmiş kuzu lokum şiş, sote ıspanak ve yanında çeşnili köy patatesi.

Fırında Tavuk

Fırında dört saat boyunca ağır ateşte pişmiş gezen tavuk but, garnitürler ve yanında sebzeli arpa şehriye pilavı.

ANA YEMEKLER
YANINDA NE ALIRSINIZ

Yanında Ne Alırsınız?

Köy Patatesi

Taş fırında pişmiş, soğan, sarımsak, taze kekik, biberiye, karabiber, pul biber ve zeytinyağı ile harmanlanmış taze patatesler.

Patlıcan Söğürme

Kömürde közlenmiş Pala patlıcanı, hafif sarımsak ve zeytinyağ sos.

Ispanak Kavurma

Taze ıspanak, buğday, tereyağı ve sızma zeytinyağlı sos.

Firik Pilavı

Antep’ten geleneksel isli firik bulguru, karışık sebzeler, hafif tereyağı ve sızma zeytinyağı.

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı

Kavrulmuş arpa şehriye, al biber, köy biberi, taze soğan.

Bahar Pilavı

Ildır çanak enginar ve iç bakla, dereotu, zeytinyağı.

Seraf Turşu

Mevsime göre kendi üretimimiz çok lezzetli karışık turşular.

Tatlılar

İrmik Helvası

Dört saatte kısık ateşte kavrulmuş, bol tereyağlı bademli irmik helvası.

İncir Uyutması

Şeker ilavesiz hazırlanan kuru incir ve sütün mükemmel uyumu.

Fırın Sütlaç

Manda sütünden hazırlanan odun ateşinde pişmiş ve üzerinde kavrulmuş fındıklı klasik sütlaç.

Tadımlık Tatlı Tabağı

Hiçbirisi aklınızda kalmasın diye üç çeşit tatlımızı tadımlık porsiyonları bir arada servis ediyoruz.

TATLI