Menü
Başlangıçlar
-
Soğan Dolması
Özenle zarları ayıklanmış soğanlar, pirinç, baharatlar ve kuş üzümlü özel iç harcı ile odun ateşinde pişmiş zeytinyağlı dolma.
-
Bademli Pazı
Kavrulmuş pazı, al ve yeşil biber, Mardin bademi soğan ve sızma zeytinyağı.
-
Çalı Fasulye
Zeytinyağlı taze çalı fasulye, domates, soğan ve sarımsak.
-
Çanak Enginar
Taze çanak enginar, havuç, arpacık soğan, sızma zeytinyağı ve portakal, limon soslu.
-
Humus
Konya yöresinden koçbaşı nohut ile hazırladığımız, Hatay'ın Reyhanlı usulü üzeri zerzavatlı ve kuru domatesli humus.
-
Peynir Tabağı (2 kişiliktir)
Anadolunun dört bir yanından seçilmiş mevsime göre değişen özel peynirler, yanında incir reçeli ve çiçek balı.
-
Seraf İçli Köfte
Kuzu kaburga, but ve döş etinden zırhla çekilerek hazırlanmış Seraf’a özel iç harcı ve ince bulgurla hazırlanmış dış hamuru haşlanarak, kendi yaptığımız süzme yoğurt üzerinde ve pul biberli sos ile servis ediyoruz.
-
Mantarlı İçli Köfte
Çeşitli baharatlarla tatlandırılmış mantarlı iç harcı ve ince bulgurla hazırlanmış dış hamuru haşlayarak, sotelenmiş ıspanak üzerinde servis ettiğimiz Seraf usulü “etsiz içli köfte.”
-
Kuru Patlıcan ve Biber Dolma
Güneşte kurutulmuş Antep kuru patlıcan ve hafif acılı dolmalık biber zırhlanmış kuzu kuşbaşı, pirinç, sumak suyu ve süzme yoğurt sos.
-
Tadım Keşkek
Özüne sağdık biçimde tahta tokmakla döverek hazırladığımız kuzu gerdanlı keşkek.
-
Hengel
Kars'ta yapılan geleneksel haşlanmış el açma yumurtalı hamur, ağır ateşte uzun pişmiş soğan, Seraf üretimi süzme yoğurt, nane ve pul biber.
Salatalar
-
Bostana Salatası
İnce kıyılmış domates, salatalık, yeşil ve kapya biber, maydanoz, taze nane ve ceviz üzerine sumak, isot, nar ekşisi ile hazırlanmış zeytinyağlı sos.
-
Rezene Salatası
Amasya elması, rezene, kuzu kulağı ve kuru kayısı, limon soslu salatamız.
-
Enginar Salatası
Narenciye sos ile harmanlanmış ve ince doğranmış taze çiğ bebek enginar, Niğde mavisi peynir, tere ve taze reyhan.
Odun Ateşinden
-
Seraf Lahmacun
Tam buğday unundan hamuru, kuzu kaburga, döş ve but etinden titizlikle ayıklanmış, zırhla çekilmiş harcı ile Seraf'a özel benzersiz bir lahmacun.
-
Katıklı
Tam buğday unundan yapılmış incecik hamur üzerinde ıspanak ve tulum peyniri & közlenmiş al biber ve cevizli iki adet çıtır katıklı ekmek.
-
Taş Fırından Mantı
Odun ateşinde üstü kızarmış, baharatlarla harmanlanmış bol kıymalı, incik suyu üzerinde elle açtığımız incecik hamurlu mantı.
Ana Yemekler
-
Zirva
Saray mutfağından esinlenerek hazırladığımız, odun ateşinde uzun pişmiş kuzu kol, kuru incir ve gün kurusu kayısı, kavrulmuş badem ve soğan.
-
Odun Ateşinde Kuzu İncik
İç Anadolu mutfağından odun ateşinde uzun pişmiş, kemikli kuzu incik altında sebzeli arpa şehriye pilavı, yanında Seraf üretimi süzme yoğurt.
-
Pirzolalı Kuzu Kaburga
Izgarada pişmiş pirzolalı Trakya kıvırcık kuzu kaburgası, odun ateşinden taze patatesler ve yanında kavrulmuş ıspanak.
-
Kayseri Yağlaması
Odun ateşinde pişen şebitlerin her katının arasına özel dana kıymalı sos ve yanında süzme yoğurt ile servis edilen Kayseri yöresinin coğrafi işaretli yemeği.
-
Altı Ezmeli Lüle
Zırhta çekilmiş kuzu eti ile hazırlanmış kebabın, acısız ve sarımsaksız hali, altında kendi hazırladığımız domates sos ve taze yeşil biber. Yanında odun fırınından incecik yufka ekmeği ve firik pilavı.
-
Lorlu Pazı Sarma
Manda kaymaklı, lor peynirli ve bulgurlu özel harcıyla, buharda pişirilerek servis edilen sarma yemeklerinin çok farklı bir örneği; pazı sarma.
-
Mardin Kebabı
Zırh ile elde hazırlanmış hafif acılı ve sarımsaklı kuzu eti yanında köz patlıcan söğürme ve yanında yufka ekmeği, firik pilavı.
-
Kuzu Lokum Şiş
Marine edilmiş kuzu lokum şiş, sote ıspanak ve yanında çeşnili köy patatesi.
-
Kuzu İncikli Keşkek
Özüne sadık biçimde tahta tokmakla döverek hazırladığımız buğday ve kuzu incikli keşkek üzerine tereyağlı pul biber sos ve taze kekik.
-
Beğendili Bonfile
Izgarada odun ateşinde pişmiş dana bonfile yanında geleneksel patlıcan beğendi.
-
Fırında Tavuk
Fırında dört saat boyunca ağır ateşte pişmiş kendi suyundan sosuyla gezen tavuk but, garnitürler ve yanında sebzeli arpa şehriye pilavı.
-
Tadım Menüsü
Şefin Zeytinyağlı Seçkisi (Paylaşımlık 3 çeşit), Bostana Salatası, Zeytinyağlı Soğan Dolması, Seraf İçli Köfte, Odun Ateşinden Lahmacun, Saray Mutfağından Zirva, Altı Ezmeli Lüle Kebap, Üçlü Tadım Tatlısı
-
Şarap Eşlemesi (3 Kadeh)
Servis ve mutfak ritmi açısından şefin seçkisiyle hazırlanan tadım yemeklerinin masadaki tüm oturanlar tarafından sipariş edilmesi gerekmektedir. Arkanıza yaslanın ve Seraf'ın imza yemeklerinden seçkilerin tadına varın.
Yanında Ne Alırsınız?
-
Köy Patatesi
Taş fırında pişmiş, soğan, sarımsak, taze kekik, biberiye, karabiber, pul biber ve zeytinyağı ile harmanlanmış taze patatesler.
-
Ispanak Kavurma
Taze ıspanak, buğday, tereyağı ve sızma zeytinyağlı sos.
-
Firik Pilavı
Antep'ten geleneksel isli firik bulguru, karışık sebzeler, hafif tereyağı ve sızma zeytinyağı.
-
Sebzeli Arpa Şehriye
Kavrulmuş arpa şehriye, al biber, köy biberi, taze soğan.
-
Bahar Pilavı
Pirinç pilavına baharı ekledik. Ildır çanak enginar, iç bakla, bol dere otu ve zeytinyağı.
-
Kuru Cacık
Manda yoğurdundan kendi hazırladığımız süzme yoğurt ve acur salatalık.
-
Seraf Turşu
Mevsime göre kendi üretimimiz çok lezzetli karışık turşular.
Tatlılar
-
İrmik Helvası
Dört saatte kısık ateşte kavrulmuş, bol tereyağlı bademli irmik helvası.
-
İncir Uyutması
Şeker ilavesiz hazırlanan kuru incir ve sütün mükemmel uyumu.
-
Fırın Sütlaç
Manda sütünden hazırlanan odun ateşinde pişmiş ve üzerinde kavrulmuş fındıklı klasik sütlaç.
-
Tadımlık Tatlı Tabağı
Hiçbirisi aklınızda kalmasın diye üç çeşit klasik tatlımızı tadımlık porsiyonları birarada servis ediyoruz.