seraf blog

Kavurmalı Yaprak Sarma

Nasıl Yapılır
Kavurmalı yaprak sarma için etli dolma içi hazırlıyoruz. Minik kuşbaşı etlerimizi, 40 gram sumak, 30 gram tuz, 28 gram pul biber, 75 gram biber salçası, 35 gram sarımsak, 20 gr karabiber, 60 gram maydanoz (ince kıyım), 150 gr Zeytinyağı ekleyerek harmanlıyoruz. Tokat asma yapraklarımızı hazırladığımız iç harçla sarıyoruz. Diğer tarafta etlerimizi bir tavada 5 kaşık zeytinyağı ile soteleyip mühürlüyoruz. Güvecimizin en altına kuzu kaburga kemiği diziyoruz, üzerine hazırladığımız etli sarmaları ekliyoruz. 2 kaşık domates salçasını biraz sulandırıp güvecimizin üzerine döküyoruz ve üzerine tabak kapatarak önce ocakta kaynatıyoruz ardından fırına veriyoruz. Yaklaşık bir saat fırında pişiriyoruz. Sunarken tabağımıza yoğurt koyup önce etleri, üzerine sarmaları, en üstüne de kaynaştığımız domates sosuyla servis ediyoruz.