Hakkımızda
Neden Anadolu Mutfağı?
Biz Seraf’ta yolu Anadolu’dan geçmiş medeniyetlerin yemeklerini elimizden geldiğince özüne sadık kalarak soframıza taşımaya çalışıyoruz. Bize göre yemeğin milliyeti olmaz, coğrafyası olur. Zira her mutfak içinden doğduğu coğrafyadan tarih boyunca gelip geçen tüm kültürlerin izlerini taşır. Göçlerle komşu topraklara yayılır, o toprakların mutfakları ile birleşir, etkileşir, zenginleşir.
Felsefemiz
Özüne Sadık Lezzet için, Özgün Yöntemler…
Biz Anadolu Mutfağı’nın özgün reçetelerini olabilecek en özüne sadık şekliyle yapıyoruz.
Mesela kıymayla yapılan yemekleri, çok daha zor, zahmetli ve zaman alıcı olmasına rağmen zırhla çekiyoruz. Zırhla çekilen kıyma makinede değil elle yoğruluyor, sadece ve sadece yüzyıllar öncesinden bugüne gelen tarifleri aslına en uygun şekilde size ikram edebilmek için.
Mesela içli köfteyi elde yapıyoruz, daha uzun sürüyor, daha maliyetli oluyor ama incecik, damağınızda eriyen Seraf İçli Köfteyi ancak böyle yapabiliyoruz.
Biz Seraf’ta 20 dakikada bir çay demliyoruz, çünkü size asla bayat çay ikram etmeyiz, aynen evimizde misafire durmuş çay ikram etmeyeceğimiz gibi.
Yemeklerimizin birçoğunu odun ateşinde yavaş yavaş pişiriyoruz, bu yüzden mutfağımız her sabah saat 6’dan itibaren çalışmaya başlıyor.
Malzemenin İyisini Bulmak için Çok Seyahat Ediyor, Çok Çaba Harcıyoruz…
Mutfağın önemli girdileri için Türkiye’nin dört bir yanını geziyoruz. Her sebzeyi, meyveyi, bakliyatı sadece en iyisinin yetiştiği bölgeden değil, o bölgedeki en nam yapmış üreticiden alıyoruz. Her şeyi mevsiminde kullanmaya gayret ediyoruz.
Enginarı sadece Urla’dan almakla kalmıyoruz. Urla’daki tarlaları gezip, en iyi, en içimize sinen enginarı yetiştiren tarladan alıyoruz.
Reçel yaptığımız tüm meyveleri hasat zamanı gidip yerinden alıyor, ertesi gün reçelimizi kaynatıyoruz. Aynen evde yaptığınız gibi hiçbir koruyucu eklemeden.
Kadın Üreticiye Destek…
Eşitler arasında kadın üreticileri tercih ediyor ve destekliyoruz. Kadınların her alanda karşılaştıkları zorlukların farkındayız. Bu sebeple tedarikçi seçimlerimizi yaparken eşitler arasında kesinlikle kadın üreticiyi kayırıyoruz. Kadın kooperatifleri ile çalışıyoruz.
Seraf’ta Her Yemek Sadece Mevsiminde Yapılır…
Biz patronun doğa olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden her sebzeyi sadece mevsiminde kullanmaya özen gösteriyoruz. Eğer domatesin yetişmediği mevsimde salatanızda domates yoksa lütfen bize sitem etmeyin, sebebi size ilaçlı domates yedirmek istememizdir. Merak etmeyin biz salatanızı tatlandırmanın sağlıklı bir yolunu buluruz.
Malzeme Neden Önemli?
İyi yemek ancak iyi malzeme ile yapılır. İyi malzemenin peşinde tüm Türkiye’yi dolaşıyoruz.
İşte bu yüzden tüm taze baharatlarımızı kendi küçük bahçemizde kendimiz yetiştiriyoruz. Yemeğinize lezzet katması için üzerine iliştirilen taze kekik size sunulmadan kısa süre önce dalından koparılıyor.
Hem Seraf Restoran’da, hem de Seraf Dükkan’da size sunduğumuz her yemekte ve üründe malzemenin en iyisini ve en tazesini kullanıyoruz ve her ne pahasına olursa olsun bundan feragat etmiyoruz.
Yemeklerimizde kullandığımız kuzu etlerinin tamamı Trakya kıvırcık kuzu. Eti karkas olarak alıyoruz ve kendi kasabımızda işliyoruz.
Hangi Yemek Hangi Bölgeden?
Basında Biz
İstanbul'da Kadın Aşçılar Nasıl Parlıyor
Uzun süredir evde aileleri için yemek pişirmesi beklenen kadınlar, İstanbul’un erkek egemen yemek dünyasının yıldızları olarak ortaya çıktı. Şehrin mutfağını sessizce tanımlayan restoranların turu…
The New York Times – Anya von Bremzen
Keşke Michelin Bu Lokantayı Anlayıp Ona Yıldız Verse!
Türk mutfağı çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. İstanbul’da da bazı yöresel yemekleri başarıyla icra eden lokantalar var. Özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağı İstanbul’da temsil ediliyor.
HÜRRİYET – Vedat Milor
İstanbul'da Şarap İçmek İçin En Heyecan Verici 3 Yer
On sayfa Türk şarabı, iki sayfa tanınmış uluslararası üreticiler ve üç sayfa kokteyl ve içki menüsü içeren bir listeyle Seraf, şehrin önde gelen şarap ve yemek destinasyonlarından biridir.
Robb Report – Mike DeSimone and Jeff Jenssen
İstanbul'da Şarap İçmek İçin En Heyecan Verici 3 Yer
On sayfa Türk şarabı, iki sayfa tanınmış uluslararası üreticiler ve üç sayfa kokteyl ve içki menüsü içeren bir listeyle Seraf, şehrin önde gelen şarap ve yemek destinasyonlarından biridir.
LAVISH LIFE – Robb Report
Özüne Sadık
Her daim kendisi kadar güler yüzlü ve çalışkan ekibi ile şık ama rahat, samimi ve sade bir ortamda harikalar yaratan
Sinem Özler ile buluştuk ve kurucu ortağı olduğu Seraf ile çıktığı mutfak yolculuğunu, geleneksel Anadolu yemeklerine olan tutkusunu, gastronomi
felsefesini ve sosyal medyanın yeme-iç-
me sektöründeki rolünü konuştuk.
KITCHENETTE – İPEK AUF
Șef Sinem Özler 1 Mayıs’ta Ida Blue Refika Restoran’da
Ida Blue’nun restoranı REFİKA, “Michelin Tavsiye Edilenler Listesi”ne girmiş SERAF Restoranı’nın Şefi Sinem Özler ile birlikte 1 Mayıs 2024 tarihinde…
FOOD in LIFE
Sinem Özler - Şeflerin Lezzet Rotaları
Restoranlarında sunduğu lezzetlerle deneyenlerin favorisi olmayı başaran; hikâyesiyle ilham veren Seraf‘ın şefi Sinem Özler‘in favori lezzet duraklarını öğreniyoruz.
OGGUSTO – Kübra Haniç İnce
Anadolu mutfağı denince Seraf – Mahmutbey
Mahmutbey’de eskiden İçdaş Demir Çelik Fabrikası’nın bir zamanlar dumanlarını ve tozlarını göğe saldığı yere oldukça yakın bir bölgede muhtemelen de İçdaş’da üretilmiş (ama Biga’da) nervürlü demiri ile inşa edilmiş yeni…
EKONOMİMANŞET – Aziz Hatman
SERAF VADİ RESTAURANT
Seraf Vadi Portekiz Attitude İnterior Design Magazine Dergisinde…
Attitude İnterior Design Magazine
Kadim Tarifler Güncelleniyor
Türk mutfağında yeni trendler neler?
Kadim yemeklerden etkilenen şeflerin bilinmeyen tarifleri keşfetmeleri ve yeni bir şekilde yorumlamaları ile Türk gastronomi sahnesinde yeni bir dalga yaratılıyor. Soğan dolması, küçük soğanların içinin torba dolduruyormuş…
ELLE Gourmet Japan
Seraf’a Kardeş Geldi: Seraf Vadi
Kimileri şeflerle tanışmak, “ortam”lara dahil olmak ister. Kimileriyse sadece beğendikleri şeflerle, beğendikleri için konuşabilmek, onları farklı yapanın ne olduğunu öğrenmek isterler. Ben Seraf Mahmutbey’e ilk gittiğimde arkadaşımın önerisiyle gitmiştim…
Dünyanın Bahçeleri
Seraf Olayı
Eski Milliyet binasıyla eski Hürriyet binası arasında bir yer. Eskiden her gün gittiğim ama şimdi her gün nasıl gittiğime hayret ettiğim, gideceğim diye günler öncesinden içimi endişe kaplayan bir yerde. Buralarda çalışırken İkitelli diye bilirdik bütün medya plazaların semtini, teknik olarak…
Haber Türk – Oray Eğin
Amaç Önyargıları Yıkmak
Anadolu’nun yöresel yemeklerini, özüne hiç dokunmadan, aynı lezzette fakat daha stilize sunumlarla bizlerle buluşturan Seraf, yeni şubesiyle artık Vadistanbul’da… Şef Sinem Özler ve ekibinin gerek servis gerek içecek eşleşmeleriyle yükselen yeni tarzını en…
Hürriyet – Ebru Erke
Michelin’in Keşfettiği Semt Lokantası Seraf Şimdi Fine Dining’e de Yayıldı
Michelin İstanbul’da Bağcılar’da bir semt restoranı olan Seraf’ı keşfetti. Seraf şimdi Vadi İstanbul’da…
T24 – Ertuğrul Özkök
Vadide Bir Vaha
6 yıl kadar önce Mahmutbey’de açılan Seraf üzerine yazdığım ilk yazımda, yemeklerinden dekorasyonuna, servisten sunumuna o kadar etkilenmiştim ki “Mahmutbey’de bir vaha” başlığını kullanmıştım. Seraf bu süre içinde beni ve benim gibi müdavimlerini hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Her geçen yıl…
Hürriyet – Müge Akgün
Genel Müdür Mutfağa Girdi, Michelin ile Çıktı
Bence olur. Yeme-içme tutkunu, petrol ve inşaat işiyle uğraşan sanayici Doğan Yıldırım 2016 yılında sessiz sedasız, İstanbul Mahmutbey’de şık bir restoran açar. O tarihlerde kebapçıların, dönercilerin cirit attığı..
Hürriyet – Sefer Levent
İçkisiz Mahalle Restoranında Almıştı, Şimdi de Fine Dining’de
Gecenin başarı hikâyelerinden biri hiç kuşkusuz Seraf Restoran’dı.
Seraf, Mahmutbey’de içkisiz bir mahalle lokantası olarak geçen yıl Michelin…
T24 – Ertuğrul Özkök
Geleneksel Türk Mutfağı
Kaliteli malzemeyle, iyi bir ambiyansta düzgün klasik yemeklerimizi yapan fazla bir yer yok İstanbul’da. Mahmutbey’de faaliyet gösteren Seraf Lokantası bu önemli boşluğu dolduran restoranlardan. Geleneksel yemekleri hakkını vererek yapan…
Lezzet Rehberi – Vedat Milor
Giderek Genişleyen Bir Gastronomi Dünyası…
Gastronomi yemekle kültürün, mutfakla servisin, lezzetle zevkin, sanatla bilimin kesişme noktasını anlatan bir kavram. İlk kez eski Yunanda kullanıldığı, yemek tariflerinin diyaloglarla anlatıldığı bir tür şiir kitabında geçtiği…
Karar – Mensur Akgün
En Kolay Görünen Bazen En Zordur...
Ülkemiz mutfağı şarapla birleştiğinde çıta atlıyor ve evrensel ölçütlere göre gastronomik bir mutfak oluyor. Seraf Vadi bu eksiğimizi gidermiş. Asma yaprağından sarma üst düzey. Yoğurtla birlikte domates sosu yakışmış. Bol yeşillik ve marulla pişen…
Hürriyet – Vedat Milor
Kıymanın Bulgurla Dansı
Kimi haşlaması kimi kızartmasıyla ünlü, kimi de yöreye göre değişen, kitel, oruk, ırok gibi çeşitler sunuyor. Yapım teknikleri farklılaşsa da bol harcı ve lezzetiyle fark atan içliköfte adreslerini jürimize sorduk. Vadistanbul’da. İç harcı zırhla çekilmiş kuzu…
Hürriyet – Gizem Dinçbaş
Neden Sevdiğim Lokantalara Gidemiyorum?
Ülkeme gelince meyhane ve kebapçılara, Adana Ocakbaşı ve Balat Sahil Restoran hariç, gidemiyorum. Gidemiyorum çünkü yasa delinip kolektif biçimde sigara içiliyor. Burnum kırılıyor, dumandan gözüm yaşarıyor…
Hürriyet – Vedat Milor
İstanbul'un En İyi Şef Restoranları
Çoğu Michelin yıldızlı restoranlarda yetişti. Fakat hiçbiri köklerini unutmadı ve İstanbul’un en iyi şef restoranlarını yarattı. Şef sahibinin kimliğinin ekseninde, yemeğin ön planda olduğu restoranları ve yemeği sanata dönüştüren şefleri birlikte keşfedelim…
Alem – Nazlı Sancaklı
Kültür Bakanı, Berlin Turizm Fuarı'na Hangi Türk Şefi Götürüyor?
Yemekleri son günlerin parlayan restoranı Seraf yapmıştı.
Seraf’ın sahibi Doğan Yıldırım ve geçenlerde hakkında New York Times’da…
T24 – Ertuğrul Özkök
Kadın Aşçılar İstanbul Mutfağını Değiştiriyor
İşte Türk mutfağına yeni hayat veren 14 kadın. Kararlı ve kültürlüdürler, genellikle ülke dışında eğitim alırlar, hem yiyecek ve şarap dünyasının hem de Avrupa ile Asya arasındaki bir ülkenin vicdanının büyümesine katkıda bulunurlar…
Gambero Rosso – Elvan Uysal
Gastronominin Öncü Kahramanları
Her daim öğrenmek ve kendini geliştirmek mottosuyla, Türk gastronomisini uluslararası arenaya taşıyan ve emeğe, sabra, istihdama, toprağa, dolayısıyla sürdürülebilirliğe ilham olan Türkiye’nin dört değerli şefinin hikayesine ortak oluyoruz…
Alem Dergisi – Nazlı Sancaklı
ITB Berlin Turizm Fuarı Kapılarını Ziyarete Açtı...
TÜROB
ITB'nin 5 Mart'ta Türkiye'den Öne Çıkanları
Türkiye, 5 Mart’ta ITB’de bazı önemli olaylarla başlıyor.
Türkiye aynı zamanda bu yılki ITB’de Salon 3.2, 100 numaralı stantta kendisini bir seyahat destinasyonu olarak tanıtacak…
fvw – Cüneyt Yılmaz
Koç'un Aktivist CEO'sunun Salı Akşam 20 Patrona Verdiği Korkunç Rakamlar
Geçen Salı akşamı İstanbul’un yükselen Seraf. Geniş ana salonu tamamen dolu. Bir masada eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dostlarıyla yemek yiyor…
10HABER – Ertuğrul Özkök
Parlayan Yıldızıyla İstanbul’un Kadın Şefleri
New York Times yazarı Anya Von Bremzen’in “İstanbul’daki Kadın Şeflerin Yükselişi” başlıklı yazısı, her şeyden önce gururumu okşadı. 10 parmağında 10 marifet kadın şefler, uzun yıllar hikmetinden sual olunmaz erkek egemen mutfakların tozunu attırıp adlarını dünya…
saatolog – Nur Toprakoğlu
İstanbul'un En İyi 9 Restoranı
Şef Sinem Özler’in İstanbul’un kuzeyindeki Vadi semtindeki ikinci Seraf restoranı, Türkiye’nin geleneksel lezzetlerini üst düzey bir mutfak keşfiyle buluşturuyor…
NATIONAL GEOGRAPHIC – Berkok Yüksel
Gün Ortası | Doğan Yıldırım | Sinem Özler | Hasan Erdoğan | Ahu Orakçıoğlu
Gün Ortası’nda Ahu Orakçıoğlu’nun konukları; Doğan Yıldırım, Sinem Özler ve Hasan Erdoğan oldu.
EKOTÜRK TV