Nasıl Yapılır
Saçaklı, Çıngıllı, Tavuklu Mantı, şehirden şehire, evden eve ismi değişse de tadı bambaşka bir yemek.
Benim çok sevdiğim rahmetli kayınvalidemin yaptığı ayrıca Çanakkale’ye her gittiğimde usta ellerden yediğim Saçaklı Mantı yaptım. Kısaca tarifi; 1 bardak haşlanmış nohut, 1 bütün köy tavuğu (tavuğu haşlamak isterseniz soğan, havuç, kereviz), 4 bardak un, 1 yumurta, tuz, 1 bardaktan az su yoğuruyoruz. Diğer tarafta tavuğu sebzelerimizle haşlıyoruz. Dinlenen hamuru iki beze yapıp açıyoruz. Her birini oklavada sarıp uzun uzun kesiyoruz, saçakları fırında kızartıyoruz. Tavuk pişince didikliyoruz. Suyunu pişen hamura ilave ediyoruz. Tavuklarımızı ve haşlanmış nohutu ilave edip 5 dakika daha fırında kaynatıyoruz. Üzerine tereyağında kızartılmış pul biber ekledim, dilerseniz yoğurtla da servis edebilirsiniz.
Saçaklı, Çıngıllı, Tavuklu Mantı, şehirden şehire, evden eve ismi değişse de tadı bambaşka bir yemek.
Benim çok sevdiğim rahmetli kayınvalidemin yaptığı ayrıca Çanakkale’ye her gittiğimde usta ellerden yediğim Saçaklı Mantı yaptım. Kısaca tarifi; 1 bardak haşlanmış nohut, 1 bütün köy tavuğu (tavuğu haşlamak isterseniz soğan, havuç, kereviz), 4 bardak un, 1 yumurta, tuz, 1 bardaktan az su yoğuruyoruz. Diğer tarafta tavuğu sebzelerimizle haşlıyoruz. Dinlenen hamuru iki beze yapıp açıyoruz. Her birini oklavada sarıp uzun uzun kesiyoruz, saçakları fırında kızartıyoruz. Tavuk pişince didikliyoruz. Suyunu pişen hamura ilave ediyoruz. Tavuklarımızı ve haşlanmış nohutu ilave edip 5 dakika daha fırında kaynatıyoruz. Üzerine tereyağında kızartılmış pul biber ekledim, dilerseniz yoğurtla da servis edebilirsiniz.