seraf blog

Enginar Dolma

Malzemeler
  • 4-5 Adet Enginar
İç harcı için;
  • 1 Demet Taze Soğan
  • 1 Demet Dereotu
  • Yarım Demet Taze Nane
  • 8–10 Dal Maydanoz
  • 60 gr Pirinç
  • Portakal
  • Limon
  • Yarım Yeşil Elma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze Kekik
  • 100 gr Zeytinyağı
  • 1 Demet Pazı
Hazırlanışı
  • Portakal ve limonun suyu sıkılır ve bir kenara alınır. Kalan bütün yeşillikler ve elma çok ince doğranır.
  • Pirinç iyice yıkanır ve yeşilliklerin içine eklenir. Baharatlar, sıkılan portakal ve limon sularına zeytinyağı eklenir, iyice karıştırılır.
  • Pazı yıkanır doğranır ve dolmanın dizileceği tepsinin altına serilir. Enginarlar doldurulur ve tepsiye dizilir.
  • Üzerine bir miktar yağ gezdirilir. Biraz limon suyu eklenir. Tepsinin üstü folyo ile kapatılıp önce ocakta kaynatıldıktan sonra fırına alınır. 200 derecede 40 dakika pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra soğuk servis edilir.
  • Afiyet olsun.