Nasıl Yapılır
Kış kabağının en güzel hali Hatay’dan Kabak Borani🫶 Kuzu etimizi zeytinyağında mühürlüyoruz, diğer bir tencerede arpacık soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Et biraz yumuşayınca kavrulmuş soğana ekliyoruz, et suyumuzu tuz ve karabiber ilave ediyoruz pişirmeye devam ediyoruz. Etler yumuşamaya başladığında temizlediğimiz ve küp küp doğradığımız kabaklarımızı ekliyoruz. Bu aşamada yoğurt (terbiyesi için; 8 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un) terbiyesini hazırlayın yemeğinizi bağlayın. Pişen yemeğimizin üzerine eriştiğiniz tereyağında haspir otu kavurup servis ediyoruz.🥕🥔🌶🧅
Kış kabağının en güzel hali Hatay’dan Kabak Borani🫶 Kuzu etimizi zeytinyağında mühürlüyoruz, diğer bir tencerede arpacık soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Et biraz yumuşayınca kavrulmuş soğana ekliyoruz, et suyumuzu tuz ve karabiber ilave ediyoruz pişirmeye devam ediyoruz. Etler yumuşamaya başladığında temizlediğimiz ve küp küp doğradığımız kabaklarımızı ekliyoruz. Bu aşamada yoğurt (terbiyesi için; 8 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un) terbiyesini hazırlayın yemeğinizi bağlayın. Pişen yemeğimizin üzerine eriştiğiniz tereyağında haspir otu kavurup servis ediyoruz.🥕🥔🌶🧅